BEŽIGRAD, CENTER, ČRNUČE, DRAVLJE, GOLOVEC, JARŠE, MOSTE, POLJE, POSAVJE, ROŽNIK, RUDNIK, ŠENTVID, ŠIŠKA, ŠMARNA GORA, SOSTRO, TRNOVO, VIČ

Krimovke premagale ruskega velikana

Rokometašice Krima Mercatorja so v 13. krogu lige prvakinj v ljubljanskem Tivoliju šokirale vodilni Rostov-Don z 28:27 (17:15). Tigrice so z ruskimi tekmicami remizirale že na prvi tekmi in dokazale, da so zanje pravi strup.

Ljubljanska ekipa se je v tej sezoni “specializirala” za obračune proti tekmicam iz ruskega Rostova na Donu. Njun prvi medsebojni dvoboj v Rusiji septembra lani se je končal z neodločenim izidom, na današnjem obračunu v dvorani Tivoli pa je Krim na kolena položil vodilno ekipo v skupini A in ji prizadejal drugi poraz v tej sezoni.

Najbolj pomembno je, da je ljubljanska ekipa po današnji zmagi znova v resnih kombinacijah za napredovanje na izločilne tekme, njen zaostanek za trenutno šestouvrščenim danskim Esbjergom znaša le točko.

Krimovke so sijajno odprle obračun v kultni dvorani pod Rožnikom. Z odlično igro v obrambi so povsem onemogočile izjemno kakovostne tekmice iz Rusije. Po neodločenem izidu 3:3 so z goloma Maje Svetik in Francozinje Oceane Sercien Ugolin v osmi minuti povedle s 5:3, pet minut kasneje pa je Brazilka Samara Da Silva Vieira poskrbela za prvo vodstvo za tri gole (9:6).

https://www.facebook.com/watch/?v=804328703487832

 

http://www.siol.net

 

About the author

Relative Posts