BEŽIGRAD, CENTER, ČRNUČE, DRAVLJE, GOLOVEC, JARŠE, MOSTE, POLJE, POSAVJE, ROŽNIK, RUDNIK, ŠENTVID, ŠIŠKA, ŠMARNA GORA, SOSTRO, TRNOVO, VIČ

Gozdni sprehodi

Gozdni sprehodi

Rezervacija / nakup

Klikni za nakup oziroma prijavo

Se bojite, da se bo otrok v gozdu umazal? Ne marate dežja? Vam gredo mravlje na živce? Nikar! Otroci v vsem tem tako uživajo, da jim odrasli nimamo pravice odrekati dogodivščin v gozdu v imenu “čistoče” in “varnosti”.

Gozdna pedagogika je razmeroma mlada veda, ki jo Javni zavod Mala ulica izvaja kot eden prvih ponudnikov v Ljubljani. Temelji na načelu, da otroka ne poučujemo z vnaprej pripravljenim kurikulom, ampak mu sledimo in sproti odgovarjamo na vprašanja, ki se mu ob aktivnostih v naravi porajajo.

Opažamo, da otroci brez težav, zelo ustvarjalno in z velikim veseljem preživijo dan brez računalnika in drugih elektronskih naprav. Gozd ponuja neskončno veliko materialov in predmetov, na podlagi katerih otrokom posredujemo zelo konkretna znanja in razumevanja s področja biologije, kemije, fizike, matematike, logike … vse ob stalnem gibanju, ki spodbuja telesno in fino motoriko ter domišljijo.

Gozdne sprehode, ki jih vodi izkušen gozdni pedagog, bomo izvajali vsak petek in soboto do konca šolskega leta.

Vsako teden se po različnih poteh povzpnemo na  Golovec ali Rožnik, kjer na zabaven način spoznavamo gozd in pripravimo različne gozdne ustvarjalnice. Gozdni sprehodi potekajo v vseh vremenskih razmerah, le program prilagodimo vremenu.

PRIJAVA OTROKA: 6+

Otroci naj bodo primerno oblečeni in obuti. S seboj naj imajo nahrbtnik z rezervno obleko, manjši prigrizek in polno plastenko vode. Prosimo vas, da vaš otrok na gozdne urice pride brez elektronskih naprav, mobilnega telefona in vrednejših predmetov.

Prosimo vas, da prijavo (ime in priimek otroka ter rojstni datum in mobilno telefonsko številko, na kateri boste dosegljivi v času gozdnega sprehoda) pošljete info@malaulica.si, do petka do 14.ure.  Prijavnino 6 € plačate na TRR SI56 0126 1600 0002 610.

Vir: JZ Mala ulica – Center za otroke in družine v Ljubljani, Napovednik.com

About the author

Relative Posts