Dogodki, LJUBLJANA

Kam med poletnimi počitnicami

Poletne počitnice so pred vrati. Zanimive počitniške programe pripravljajo tudi v ljubljanskih javnih zavodih, kjer šolarjem zagotovo ne bo dolgčas.

Vas zanima, kako je bilo v srednjem veku

foto


Foto: Miha Mally

Na Ljubljanskem gradu so za letošnje poletje pripravili dva programa poletnega počitniškega varstva – Skrivnostno zmajevo izginotje in Čudežno zdravilo za cesarja.
Počitnikarji bodo večji del dneva z izkušenimi grajskimi animatorji raziskovali grad in njegovo okolico, prosti čas pa preživeli v naravi. Program, ki bo potekal v notranjih prostorih, bodo izpeljali z upoštevanjem zaščitnih ukrepov in veljavnih priporočil NIJZ za preprečevanje širjenja okužb z virusom covid -19.
Počitniško varstvo je namenjeno otrokom od 6. do 11. leta starosti. Na Ljubljanskem gradu rezervacije zbirajo do zapolnitve prostih mest. Podrobnejši opis programov najdete tukaj.

Ostanimo še malo v preteklosti

V Muzeju in galerijah mesta Ljubljana šolarje, stare od 6 do 10 let, vabijo na teden razigrane zgodovine in razposajene umetnosti.  Pridružite se poletnemu varstvu in pogumno zakorakajte v preteklost naše prestolnice. Pridružili se nam bodo duhovi iz starodavnih časov, umetniki, s katerimi bomo razmigali naše ustvarjalne prste, zakorakali bomo gori doli po Ljubljani in v njej poiskali sledove njenih predhodnic, hkrati pa si bomo privoščili tudi obilo časa za igro.

Julijski termin: 5. do 9. julij 2021 (prijave zbiramo do 16. junija 2021)
Avgustovski termin: 16. do 20. avgust 2020 (prijave zbiramo do 2. avgusta 2021)

foto


Foto: Matevž Paternoster, MGML

Poletno varstvo vključuje pet celodnevnih aktivnosti z dvema malicama in kosilom. Prijave zbiramo do zapolnitve mest in le za celotedensko prisotnost. Glede na priporočila NIJZ v povezavi z epidemijo, si pridružujemo pravico do prilagoditve in odpovedi terminov. O vsaki spremembi vas bomo pravočasno obvestili. 
Cena: 130 evrov na otroka. Za vsakega nadaljnjega otroka iz istega gospodinjstva je cena 120 evrov.
Celoten program si oglejte tukaj, za prijave in vsa vprašanja lahko pišete na e-naslov prijava@mgml.si ali pokličete 01 24 12 506.

Poletje v Mali ulici

Poletni programi v Mali ulici bodo potekali na treh lokacijah: v družinskem centru Mala ulica, na »Vrtišču« (vrt na Rakovi jelši) ter v Krajinskem parku Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib.

foto


Namenjeni so šolarjem od 1. do 5. razreda osnovne šole, potekali bodo v skupinah po 10 otrok.
Več informacij najdete tukaj

Športno poletje ob bazenu 

V javnem zavodu Šport Ljubljana šolarje vabijo na počitniške plavalne tečaje, ki bodo potekali na Kopališčih Kolezija in Kodeljevo. Pripravljajo začetne in nadaljevalne tečaje plavanja (med 9. in 13. uro) ter celodnevne plavalne tečaje z dejavnostmi v vodi, ki potekajo od 7. do 16. ure. 

foto

Na kopališču Kolezija pripravljajo tudi predsezonski 10-urni začetni ali nadaljevalni tečaj plavanja.

Začetek: ponedeljek, 17. maja 2021
Ura: od 16. do 17. ure
Termini: dvakrat tedensko – ponedeljek in sreda ali torek in četrtek
Starost otrok: letnik 2017 in starejši
Cena: 70 evrov

Vse podrobnosti ter prijavnice najdete na spletni strani Športa Ljubljana 

Počitnice v Pionirskem domu

V Pionirskem domu pripravljajo različne počitniške šole, na katerih že tradicionalno ponujajo sproščeno druženje in preplet različnih dejavnosti. Letošnje počitniške šole bodo potekale na dveh lokacijah: na Vilharjevi cesti 11 in na Komenskega 9.
Tuje jezike bomo spoznavali skozi umetnost in kulturo posameznih držav, počitniško dogajanje pa nam bodo s svojimi programi popestrili različni zavodi in društva. V enem terminu potekajo vzporedno štiri različne šole (razen zadnji teden avgusta), število mest je omejeno. V želji, da čim več otrokom omogočimo obiskovanje naših počitniških šol, lahko posameznega otroka vključite v največ dve šoli.

foto


Šole potekajo od 7.30 do 16.30 ure, cena, v katero je všteto pedagoško vodenje, izvedba programa in trije obroki hrane (zajtrk, kosilo, malica), znaša 90 evrov na teden.

Podrobnosti najdete na spletni strani Pionirskega doma

Poletje v ZOO Ljubljana

V Živalskem vrtu Ljubljana bodo lahko šolarji preživeli prijetne poletne dni. V spremstvu vodnikov bodo od blizu spoznavali živali, nekatere tudi pobožali in nahranili, veliko ustvarjali in se družili. Vsak dan bo posvečen drugi temi, tako da ne bo nikoli dolgčas!
Podrobnosti o živalsko obarvanem programu najdete tukaj

http://www.ljubljana.si

About the author

Relative Posts