MAGAZIN

Ženske s takšno zadnjico, so bolj pametne in zdrave

Na univerzi Oxford v Angliji so izvedli raziskavo, v kateri so poskušali ugotoviti, ali je večja zadnjica znak večje inteligence kot tudi večje zmožnosti v boju s kronično boleznijo pri ženskah. Ugotovili so, da imajo ženske z večjo zadnjico nižje ravni holesterola in več hormonov za presnovo sladkorja. To pomeni, da so možnosti za bolezni, kot so težave s srcem ali diabetes, pri njih manjše.

Znanstveniki trdijo, da je zelo pomembna razporeditev maščobe in da je to bolje imeti pod pasom, saj to deluje kot prepreka za srčne bolezni, diabetes in druge bolezni, ki jih povezujejo s prekomerno težo.

»To je zaščitna vloga spodnjega dela telesa,« trdijo raziskovalci in dodajajo, da so zaščitno vlogo maščobe na spodnjem delu telesa (stegna in zadnjica) potrdile že številne raziskave. Za zadnjico je potrebno imeti tudi več omega 3 maščob, ki spodbujajo razvoj možganov.

V raziskavi je sodelovalo 16 tisoč pripadnic ženskega spola, vodil pa jo je profesor Konstantinos Manolopoulos. Ta je v izjavi medijem dejal, da večja zadnjica med drugim pomeni tudi to, da je v njihovem telesu višja raven hormona za uravnavanje telesne teče in visoka raven dinopektina, katera vloga je varovanje pred vnetji, diabetesom in boleznimi srca in ožilja.

To pa ni edina raziskava, ki so jo do sedaj opravili o pomenu večjih zadnjic pri ženskah. Ena od teh je pokazala tudi to, da ženske z veliko zadnjico živijo dlje.

Oglas

http://www.zadovoljna.si

About the author

Relative Posts