MAGAZIN

Štirje ilegalni migranti v Beli krajini ugrabili domačina

Ga zvezali, stlačili v prtljažnik in se odpeljali proti Italiji. Barabine so medtem že prijeli italijanski varnostni organi, lokalni radio opozarja: “Bodite previdni!”

Štirje ilegalni migranti, ki so nezakonito prestopili hrvaško-slovensko mejo naj bi danes v Beli krajini ugrabili domačina, ko je ta delal v vinogradu, je za portal Siol povedala njegova hči Nataša.

Domačina Mirka Moravca naj bi zvezali z vrvjo, stlačili v prtljažnik njegovega avtomobila in pobegnili v smeri proti Italiji, poroča Siol. Pri Sežani so ga izpustili in pot čez mejo nadaljevali sami.

Ugrabitev naj bi se zgodila v bližini vasi Mali Nerajec v Beli krajini, domačin pa je star 80 let. Po navedbah hčere, poroča Siol, so očeta med delom v vinogradu napadli štirje moški, zvezali z vrvjo in ga zaprli v prtljažnik njegovega osebnega avtomobila. Nato so se usedli v avtomobil in pot nadaljevali proti Italiji. Pri Sežani so očeta izpustili.

Oglas

Hčerka je še povedala, da njen oče ni poškodovan in je trenutno na pogovoru na policijski postaji v Sežani.

Radio Odeon poroča, da se je ugrabljeni Mirko Moravec okoli 8. zjutraj odpravil v vinograd. Izjavo njegovo hčerke Nataše si lahko ogledate TUKAJ.

Podrobnosti ugrabitve, kot jih je za revijo Demokracija opisala domačinka, si lahko preberete TUKAJ.

Policija je medtem sporočila, da so ilegalne migrante, ki so ugrabili nesrečnega Mirka, prijeli italijanski varnostni organi. Policija bo podrobnosti ugranitve predstavila jutri na novinarski konferenci.

“Vse prebivalce pa še enkrat opozarjamo, da so kar se da previdni ter da hiše in avtomobile zaklepajo,” pa so opozorili poslušalce novinarji radio Odeon.

http://www.demokracija.si

About the author

Relative Posts