BEŽIGRAD, CENTER, ČRNUČE, DRAVLJE, GOLOVEC, JARŠE, MOSTE, POLJE, POSAVJE, ROŽNIK, RUDNIK, ŠENTVID, ŠIŠKA, ŠMARNA GORA, SOSTRO, TRNOVO, VIČ

Tako je potekalo Petrino zmanjšanje prsi #video

Spremljali smo operacijo redukcijske mamoplastike oziroma zmanjšanja prsi Petre Pintarič, tekmovalke tretje sezone šova The Biggest Loser Slovenija (TBLS). Kirurginja ji je med posegom odstranila kar 1,5 kilograma tkiva.

Petra Pintarič je končno legla pod nož kirurginje Nine Suvorov Gregorič, ki je na njej izvedla operacijo redukcijske mamoplastike oziroma zmanjšanja prsi, kar si je 25-letnica želela že nekaj let.

Izpadla tekmovalka tretje sezone šova TBLS je bila tik pred posegom nasmejana in pozitivna, a preden se je končno odpravila v operacijsko dvorano, sta bila na vrsti še zadnji posvet s kirurginjo in nujen naris poteka operacije. “To je skoraj najpomembnejši del operacije, saj je naris tisti, po katerem operiramo,” je pojasnila kirurginja.

“Ta operacija je daleč od estetske”

Petro, ki šest ur pred operacijo ni smela jesti in piti, so nato medicinske sestre pospremile do operacijske dvorane, kjer je na operacijski mizi pod splošno anestezijo zaspala.

Kirurginja se je medtem pripravila na poseg, pri čemer nam je zaupala, da je Petrina operacija zanjo poseben izziv: “Pri njej je prisotna precejšnja asimetrija, zato je bilo treba tudi sam naris temu zelo dobro prilagoditi. S tem narisom bomo skušali pridobiti boljšo simetrijo, kar je pri Petri tudi cilj.”

Poleg tega bo treba dojki zmanjšati in postaviti v nov položaj višje na prsnem košu, je dodala: “Njena težava je namreč predvsem povešenost, poleg seveda prevelikih dojk.”

Oglas

Nina Suvorov Gregorič je poskrbela, da je Petra dobila manjše prsi, s katerimi bo lahko lažje živela. Foto: Jan Lukanović

Po skoraj štirih urah odstranili več kot 1,5 kilograma tkiva

Čeprav je Suvorov Gregoričeva sprva predvidevala, da bo operacija potekala od dve do tri ure, je trajala skoraj štiri ure.

Petri so odstranili odvečno kožo, odvečno tkivo in maščobo dojke, dvignili so ji prsne bradavice in kolobarje, zmanjšali velikost kolobarjev ter dvignili dojke, da so bolj mladostno napete.

Vse je potekalo po načrtih, med posegom pa so ji pričakovano odstranili kar nekaj tkiva. “Operacija je potekala dobro, Petri smo kar precej zmanjšali dojke. Na desni strani, kjer je bila večja, smo odstranili 890 gramov tkiva, na levi pa 680 gramov.”

Po operaciji so Petro odpeljali v sobo za okrevanje, kjer je ostala pod zdravniškim nadzorom čez noč. Okrevanje bo potekalo od deset do štirinajst dni, vsaj šest tednov pa bo morala 24 ur na dan nositi kompresijski modrček, ki ga bo lahko odstranila samo med prhanjem.

VIDEO

http://www.siol.net

About the author

Relative Posts