BEŽIGRAD, CENTER, ČRNUČE, DRAVLJE, GOLOVEC, JARŠE, MOSTE, POLJE, POSAVJE, ROŽNIK, RUDNIK, ŠENTVID, ŠIŠKA, ŠMARNA GORA, SOSTRO, TRNOVO, VIČ

Ljubljana z zanimivimi turističnimi paketi vabi domače goste

Ljubljana je kot turistična destinacija močno odvisna od tujih gostov, ki pa jih letos zaradi globalne pandemije bolezni novega koronavirusa večinoma ne bo. Zato se tudi prestolnica trudi pritegniti več domačih gostov, s tem namenom pa so oblikovali pet različnih paketov, namenjenih družinam in navdušencem nad kulturo in kulinariko.

V Turizmu Ljubljana poudarjajo, da se lahko prebivalci Slovenije na lep, aktiven oddih v naravi odpravijo tudi v prestolnico. “Predstavljajte si, da se zapeljete po Ljubljanici kar s supom, v tem času pa vrhunski ljubljanski šef samo za vas pripravi piknik košarico slovenskih dobrot, ki si jo privoščite na najlepših zelenih površinah v Ljubljani, na odeji pod krošnjami mogočnih dreves,” so zapisali.

Predlagajo tudi kratek oddih v kulturni in kulinarični prestolnici ter potep po mestnih galerijah in muzejih, kavo v eni izmed šarmantnih ljubljanskih kavarn ali spoznavanje proizvodnje piva s pokušino hišnih piv. Spominjajo, da ima Ljubljana zmaje, v živalskem vrtu pa še cel kup drugih divjih zveri.

Tako so pripravili pakete Ljubljanski zmajček na sladoledu ter Ljubljanski zmajček in njegove skrivnosti, ki sta družinski doživetji. Prvo popelje družine v Živalski vrt Ljubljana, na vožnjo z električnim vlakcem Urbanom okoli glavnih turističnih znamenitosti do Ljubljanskega gradu, kjer je poleg najlepšega razgleda in prepleta izvrstne kulinarike in zgodovine tudi Lutkovni muzej z oživljenimi zgodbami iz več kot stoletje dolge tradicije. Del prvega paketa je še prijetna vožnja z ladjico po Ljubljanici in sladka spodbuda k odkrivanju najboljšega sladoleda v mestu. Drugo družinsko doživetje odpira vrata v nenavaden svet Hiše iluzij, prinaša piknik na travi s košarico domačih dobrot v parku Tivoli, največjem in najlepšem ljubljanskem parku, ki sega v samo središče mesta. Del doživetja je tudi obisk Prirodoslovnega muzeja, kjer si je med drugim mogoče ogledati edinstveno okostje mamuta. Naslednji dan je načrtovana pustolovska igra odkrivanja skrivnosti Ljubljane (t.i. escape room na prostem) in fotografiranje skrivnostnih zmajev v Ljubljani.

Oglas

Doživetji Plečnik in vsi skriti kotički Ljubljane in Ljubljanski šef kuha predstavita mesto kot kulturno in kulinarično prestolnico. Prvo popelje obiskovalce po Narodni galeriji na ogled slovenske Mona Lize – Kofetarice Ivane Kobilice, nato pa jim pričara piknik s košarico domačih dobrot v Tivoliju. Pot nadaljujejo na vodenem ogledu manj znanih kotičkov mesta, vstopijo v Plečnikovo hišo v Trnovem in se z ladjico zapeljejo po Ljubljanici, vse do Podpeči na Ljubljanskem barju, kjer sklenejo izlet s piknikom. Drugo popelje obiskovalce na spoznavanje skritih kotičkov Ljubljane s kolesom; kosilo jim bo pripravil priznan ljubljanski šef Jakob Pintar, finalist prestižnega tekmovanja San Pellegrino za najboljšega mladega kuharja na svetu, nato pa bodo spoznavali še grajsko trto in vino. Naslednji dan si bodo privoščili Ljubljanski zajtrk iz lokalnih in svežih sestavin, obiskali Mestni muzej, kjer je razstavljeno najstarejše leseno kolo z osjo na svetu, ter na tematskem ogledu spoznali zgodbe ljubljanskih mostov.

Za aktivne obiskovalce je Turizem Ljubljana pripravil paket Zelena in aktivna, ki združuje tri športne aktivnosti: supanje, kolesarjenje in golf. Obiskovalci supajo po Ljubljanici, ki je ena redkih prestolnic, ki jo je mogoče spoznavati tudi na tak način, kolesarijo po Ljubljanskem barju in se preizkusijo v golfu, za kulinarično razvajanje pa poskrbita piknik na Špici s košarico lokalnih dobrot in obisk Pivnice Union, v kateri spoznavajo tradicijo pivovarstva v Ljubljani.

Vsi paketi so dvodnevni in udeležencem nudijo tudi od 15- do 30-odstotni popust na cene prenočitev z zajtrkom v izbranih ljubljanskih hotelih ter popust na vozovnice za vlak.

Turizem Ljubljana bo prihodnji teden svojo ponudbo predstavljal po slovenskih krajih, in sicer v četrtek v Mariboru ter v petek v Murski Soboti.

http://www.ljubljana.si

About the author

Relative Posts