Regionalni direktor za nepremičnine in razvoj v družbi Ikea SEE Vladislav Lalić je ob objavi novice poudaril, da jim pridobitev dovoljenja predstavlja velik uspeh.

Gradnja trgovine bo po njegovih besedah potekala v več fazah, trgovino pa naj bi odprli približno leto dni po začetku gradnje.

Glavna gradbena dela bo opravila družba CGP. Pred dvema letoma so sicer v Ikei za izvajalca izbrali podjetje Pomgrad, a so se pozneje odločili za nov razpis in posel oddali drugemu gradbenemu podjetju. “Začetni izvajalec je bil izbran že pred dvema letoma, zato smo se, da se prepričamo, ali naša izbira odraža trenutne tržne trende, odločili za nov razpis,” so pojasnili in dodali, da so dogovor z CGP-jem sklenili prejšnji mesec.

Oglas

Vlogo za izdajo dovoljenja je Ikea vložila marca. Za dovoljenje je lahko zaprosila, ker je ljubljanski mestni svet konec februarja spremenil občinski prostorski načrt. Svetniki so namreč odstranili pogoj, da lahko Ikea uporabno dovoljenje dobi šele po ureditvi južne dostopne ceste od križišča Kajuhove in Kavčičeve ulice do križišča Ameriške in Italijanske ulice, kjer je predvidena gradnja krožišča.